Sunday, 7 December 2014

"Pasta Fettuccine Carbonara"




Bahan - Bahannya:

200gm Pasta Fettucine


15gm Minyak Zaitun


10gm Bawang Putih (dicincang halus)


175gm Ham Ayam Belanda


175gm Cendawan Butang


300gm Prego cendawan Carbonara


90gm Keju Parmesan (diparut)


5gm Buah Pala


10gm Garam


5gm Lada Putih


Cara Membuatnyer:



1) Rebuskan pasta ke dalam air yang mendidih selama 5 minit kemudian tos hingga kering.


2) Panas minyak zaitun, tumiskan bawang putih, cendawan butang dan ham ayam belanda. Kacau sehingga sebati.


3) Campurkan Prego Cendawan Carbonara, tamabahkan garam dan lada putih serta sedikit buah pala.


4) Tuangkan sos yang telah di asak tadi ke atas pasta. Enak dimakan ketika panas, taburkan juga parutan keju parmesan jika suka.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...